Per aconseguir un descans total, la base ha d’estar a l’altura. Només amb un equilibri entre els diferents components d’un equip de descans gaudirem del millor somni.

Abatibles

Els canapès abatibles representen el perfecte equilibri entre l’estètic i pràctic ja que d’una banda són bones bases i d’altra banda tenen capacitat de magatzematge. Les hi ha amb bases planes i rígides, amb bases de làmines i fins i tot amb somiers articulats a motor. A més, els seus acabats, en fusta, en teixit o en polipell, són elegants i permeten fer a joc el capçal del llit.

Articulades

Els somiers articulats consten generalment de 5 plànols d’articulació totalment regulables en diferents mesures. Solen ser somiers de gran robustesa gràcies al seu doble bastidor d’acer, que combina múltiples làmines de fusta que són regulables, per aconseguir una major adaptació. Poden estar acabats en acer, fusta o polipiel i hi ha opcions interessants com el comandament a distància sense cable.

Planes

Les bases planes mes comunes són els somiers de làmines i les bases entapissades. Els somiers de làmines són excel·lents per a la ventilació i el confort del matalàs. Les bases entapissades en canvi, són estructures robustes i rígides que garanteixen estabilitat, solidesa i a més es poden entapissar en una diversitat de teixits infinita. En tots dos casos, si són de qualitat, són bases perfectes per a un bon descans.